A mostani sütésem egy sütőtökös kenyér és kiflik.A sült sütőtök püréből annyit sikerült félre tennem,hogy pont elég lett a kenyérsütéshez.Persze nemcsak kenyeret formáztam , hanem kifliket is ebből a tészta mennyiségből.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg rétesliszt
2 evőkanál sikér
20 dkg kovász
2 evőkanál olaj
1 evőkanál só
3 dl víz
30 dkg sült sütőtök püré
A kovász : 150 ml víz
15 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
A szóráshoz szezámmag
A hozzávalókat jól bedagasztom,És hagyom duplájára kelni.Kelesztés után átgyúrom és ismét hagyom kelni.
Ezután megint átgyúrom és megfelezem a tésztát.Az egyik feléből kenyeret formázok, és sütőpapírral kibélelt jénai edénybe teszem pihenni. Addig a tészta másik felét négy részre osztom, és kifliket formázok belőlük.
A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire pakolom,és hagyom pihenni.Amikor a kenyér tészta megkelt,a tetejét bevagdosom,és megszórom szezámmaggal,a fedő belsejét lepermetezem vízzel és letakarom ezután mehet is a 220 fokra előmelegített sütőbe sülni 60 percre.
A kiflikkel annyi különbség van, hogy a sütőbe teszek egy kis edénybe vizet hogy jó gőzös legyen a sütő,és csak 25 percig sütöttem szintén 220 fokon.
ilyen volt a kovászom
és a kiflik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése