Ez a recept a kedvencem, a családnak is nagyon bejön. Persze lehet bármi mással is tölteni.
A hozzávalók : 1 kg liszt
6 dl tej
1 dl olaj
1 evőkanál só
5 dkg élesztő /felfuttatva/
2 tojás sárgája
1 evőkanál cukor / tejbe/
A krém hozzávalói :20 -25 dkg reszelt sajt
20 dkg olvasztott margarin
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
A tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle.Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet.Összekeverem a krém hozzávalóit.A megkelt tésztát megfelezem,és kinyújtom , a krém felét rákenem, feltekerem mint a bejglit. A tésztarudat felvágom háromszögekre,és a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom őket.A tészta másik felével ugyanígy járok el.
Kicsit hagyom kelni a tepsin még,majd lekenem a tetejét tojással és reszelt sajtot szórok a tetejére,ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
EZt én is szívesen megkóstolnám, viszem a receptedet! :)
VálaszTörlésNem látom, hogy háromszög alakú lenne a sütemény.
VálaszTörlésAzért nemlátod mert a tészta terül és az alakja változik sütés közben.
VálaszTörlésÚj szemüveg kell
TörlésJól néz ki!! Megfogom sütni!! Köszönöm a receptet!!
VálaszTörlésÉn is megfogom sütni,nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésKiprobálom és véleményezem.
VálaszTörlésNagyon jól nézki.
VálaszTörlésmivel lehet még megtölteni? én túrósra gondoltam
VálaszTörlésÉn már készítettem,diósan is!csak a tésztához tettem egy fél marék cukrot!Ki próbálom majd túróval is!
TörlésSzia, érdeklődnék hogy margarin helyett ha vajjal keverem ki a sajtos krémet nagyon zsíros lesz? Próbálta már valaki vajjal? A választ köszönöm:-)
VálaszTörlésSzia, érdeklődnék hogy margarin helyett ha vajjal keverem ki a sajtos krémet nagyon zsíros lesz? Próbálta már valaki vajjal? A választ köszönöm:-)
VálaszTörlésJól néz ki biztos kipróbálom.
VálaszTörlésViszem és kipróbálom.nagyon guszti falatok.köszönöm.
VálaszTörlésNagyon guszta mentettem,hamarosan megsütöm.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet. ������
VálaszTörlésMegsütöttem finom !❤ Köszönöm💐💕
VálaszTörlésEnikő, szerintem próbáld kevesebb vajjal, picit több sajttal, s úgy jó lehet.
VálaszTörlésMegsütöttem, nagyon finom lett. Ismétlés biztosan lesz.
VálaszTörlésRendkívül finom. Könnyű elkészíteni, többször megsütöttem, soha nem sikerült másnapra is eltennem, elfogyott úgy melegében. Nagyon köszönöm. 🥰👍
VálaszTörlésKiegészíteném: a kelt tésztát enyhén olajos folpack között nyújtom ki, soha nem ragad hozzá, olyan vékonyságúra lehehet amilyenre épp akarom, s a segítségével könnyedén tekerhető fel.
VálaszTörlés