A kenyér hozzávalói : 50 dkg BL55 liszt
25 dkg öregtészta
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat jól bedagasztom, majd duplájára kelesztem. Miután megkelt, a tésztát jól átgyúrom,megformázom és sütőpapírral kibélelt jénaiba teszem,letakarva hagyom kelni.
A sütés előtt a tészta tetejét meg díszítem, a jénai fedelének a belsejét lepermetezem vízzel és lefedve betolom a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre, vagy egy kicsit tovább, ez sütő függő,míg a kívánt szint el éri.Amikor megsült a kenyér,rácsra tesszük hűlni,és vízzel lepermetezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése