Graham-búzaliszt hozzáadásával dagasztottam be a tésztát, a folyadék pedig főtt burgonyalé és tej volt.
Ebből a tésztából kétfélét készítettem, sajtos kifliket,és kolbászos sajtos háromszögeket.
A hozzávalók: 1 kg BL55 liszt
20 dkg graham-búzaliszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 kávéskanál cukor
5 dl burgonya főzőlé
1 evőkanál só
2 tojássárgája
1 dl olaj
7dkg olvasztott vaj/a tészta lekenéséhez/
30 dkg reszelt sajt
20 dkg füstölt kolbász
A lekenéshez : 1 tojás felverve
A hozzávalókat alaposan kidolgozom ,majd duplájára kelesztem.Kelesztés után kétfelé veszem a tésztát,átgyúrom és az egyik cipót letakarva félre teszem, míg a másikat formázom.
A kolbászos háromszögeket készítem el először.A tésztát téglalap alakúra nyújtom,lekenem olvasztott vajjal
és megszórom az apróra vágott füstölt kolbásszal.Ezután középen ketté vágom hosszában, és feltekerem mint a bejglit,majd mind a két rudat háromszögekre vágom.Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom és hagyom még kelni. A tetejét lekenem tojással és megszórom reszelt sajttal.180 fokra előmelegített sütőbe sütöm szép pirosra 25 perc alatt.
Amíg sül ,addig a kifliket elkészítem.A félretett tésztát nyolc részre osztom,gömbölyítem és hagyom letakarva 10 percet pihenni.A gombócokat hosszúkásra nyújtom,majd feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
A tetejüket lekenem tojással és megszórom reszelt sajttal ,félre teszem pihenni 20 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
a kolbászos sajtos háromszögek
sajtos kiflik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése