Graham cipókat sütöttem ma a kenyér tésztából. Előző nap kivettem az öreg tésztát a fagyasztóból és a konyha pulton hagytam kiolvadni. Gyönyörűen beindult,szép buborékos lett.Így másnap neki álltam dagasztani, gyönyörűen megkelt, jól működött az öreg tészta.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
15 dkg graham-búzaliszt
25 dkg öreg tészta
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
4 dl víz
2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat jól kidolgozom , és hagyom duplájára kelni letakarva. Kelesztés után még átdolgozom, és nyolc egyforma nagyságú darabokra vágom,majd megformázom őket,és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom.A tepsiben hagyom még kelni,majd sütés előtt bevágom a tetejüket a cipóknak és meg szórom szezámmaggal ,majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben sütöm 30 percet.
Graham bucik szezámmaggal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése