Ezek a zsemlék tejszínes burgonyapürével ,és frissen szedett rozmaringgal készültek.A rozmaring leveleit apróra vágva adtam hozzá dagasztáskor.A burgonyapürétől puha, és kellemes rozmaring ízű zsemlék lettek.
A hozzávalók: 50 dkg BL80 liszt
25 dkg öreg tészta
15 dkg burgonya püré
2 dl tej
2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 dkg élesztő
2 ág rozmaring apróra vágva
A z öreg tészta :50 dkg liszt
3 dl víz
1 dkg élesztő
A zsemle hozzávalóit a dagasztógép üstjébe pakoltam és megdagasztotta a gép.Az aprított rozmaringot a dagasztás félidején adtam hozzá.Összesen tíz percig dagasztotta a gép szép simára.Az üstbe hagytam duplájára kelni.Kelesztés után lisztezett deszkára tettem és 10 dkg-s darabokra osztottam, majd hosszúkásra formáztam őket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoltam és hagytam kelni még. Kelesztés után a tetejét vízzel lepermeteztem, pengével bemetszettem és 200 fokosra előmelegített, gőzös sütőbe tettem sülni 25 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése