Nagyon jó kis recept, kiflinek indult, de ez a formázás hamarabb megvan ,így aztán zsemle lett belőle.
A hozzávalók: 60 dkg finom BL55 liszt.
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
23 dkg BL80 búzaliszt
3 dkg élesztő/felfuttatva/
5 dl tej
1 evőkanál cukor
fél deci olaj
1.5 teáskanál só
A lekenéshez: 2 tojássárgája
pici tej
magok a szóráshoz
A hozzávalókat bepakolom a dagasztógép üstjébe,és tíz percig hagyom dagasztani.A kidagasztott tésztát kelesztő kosárba rakom,letakarom és hagyom duplájára kelni.Kelesztés után a tésztát 10 dekás darabokra osztom,és gombócokra formázom,majd letakarva hagyom kelni.Ezután előkészítem a tepsiket,sütőpapírral kibélelve, a tojássárgáját pici tejjel felverem,és a magokat is előkészítem.A gombócokat hosszúkásra hengergetem, ecsettel lekenem a tetejét a tojássárgával,és megszórom magokkal,ezután a tepsibe pakolom .
Majd hagyom kelni,addig bekapcsolom a sütőt, 210 fokra előmelegítem,és mehetnek sülni 20- 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése