Már nagyon szépek a kertünkben a zöld hagymák,és most épp egy csokorral került az asztalra.Nagyon finomságos dolgot találtam ki vele kapcsolatban,szárastól együtt használom fel.A végeredmény nagyon finom lett.
A hozzávalók: 1 kg liszt
5 dl tej
2 tojás sárgája
2 teáskanál só
félkocka élesztő
1 kávéskanál cukor
1 dl olaj
A töltelék: 25 dkg reszelt sajt/nagy lyukú reszelőn/
20 dkg füstölt apróra vágott bacon szalonna
20 dkg puha margarin
6-8 db újhagyma szárastól felaprítva,picit megsózva
A tetejére: 1 tojás sárgája kevés tejjel kikeverve
reszelt sajt
A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe pakolom,és kicsit lágy de nem ragadós tésztát dagasztok.A dagasztás után lisztezett deszkán kerek cipót formálok, és a kelesztő kosárba rakom, hogy duplájára keljen. Amikor megkelt a tészta, ketté veszem, az egyik felét vissza rakom a kosárba és letakarom. A másik felét lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtom vékonyra, és lekenem a puha margarinnal, megszórom az apróra vágott sózott újhagymával, majd a reszelt sajttal, végül a füstölt apróra vágott szalonnával is. Ezután feltekerem mint a bejglit,és felszeletelem háromszög alakban, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakom.A tepsibe hagyom még kelni úgy 20 percet, majd lekenem a tetejét a tojás sárgával,és megszórom reszelt sajttal.Ezután mehet a 180 fokos sütőbe 30 percre sülni. Nagyon finomságos lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése