Nagyon gyakran sütöm ezeket a háromszögeket,mert útravalónak is könnyű csomagolni, de főleg azért, mert mindenki nagyon szereti.
A hozzávalók: 80 dkg liszt/ BL55/
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
6 dl tej
fél kocka élesztő /felfuttatva/
1 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
fél deci olaj
1 teáskanál só
A töltelék: pizzakrém
bacon szalonna vékonyra fel kockázva nyersen
2 nagy fej vöröshagyma vékonyra fel szeletelve
25 dkg reszelt trappista sajt/ ebből hagyni a tetejére is/
1 tojás sárgája pici tejjel kikeverve /ezzel lekenni a tetejét/
A hozzávalókat géppel bedagasztom szép simára, majd átteszem a kelesztőkosárba,és letakarva hagyom duplájára kelni. A kelesztés után megfelezem a tésztát , mert csak így fér el a nyújtódeszkán, a másik felét, visszateszem a kosárba letakarom. Kinyújtom a tésztát, lekenem pizzakrémmel, rászórom a bacon szalonnát, azután megszórom a vékonyra szeletelt hagymával, majd a reszelt sajttal. Mikor ez megvan,a két oldalánál behajtom,és feltekerem mint a bejglit.A feltekerés után háromszögekre vágom és bepakolom a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A tészta másik felével ugyanígy járok el. A tepsiben letakarva hagyom kelni,majd a tetejét lekenem a tejes tojássárgával,és megszórom reszelt sajttal,és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése