A pogácsa hozzávalói : 80 dkg finom liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
5 púpos evőkanál burgonyapüré
1 evőkanál só
12 dkg margarin
12 dkg kókusz olaj
25 dkg öreg tészta
fél kocka élesztő
fél dl tej,
1 kávéskanál cukor
1 nagy doboz joghurt/375 g/
1 tojás
Az öreg tészta hozzávalói :50 dkg liszt
3 dl víz
fél teáskanál só
1 dkg élesztő
Mindig ezt a mennyiséget készítem , mert ebből több alkalommal tudok sütni.
A lisztbe bele morzsolom a zsiradékot, hozzáadom az öreg tésztát, a sót, a burgonyapürét, joghurtot, tojást, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Rugalmas , jól nyújtható tésztát kapunk,majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
A kelesztés után alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kókuszolajjal lekenjük,ezután szorosan feltekerjük,mint a bejglit, hagyjuk egy félórát pihenni letakarva. Azután kinyújtjuk 1.5 centis vastagságúra ,és tetszés szerint kiszaggatjuk, a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Itt is pihentetjük egy félórát. A tetejét lekenjük felvert tojássárgával,és meg szórjuk reszelt sajttal,vagy akár magokkal .
200 fokra előmelegített sütőben sütöm úgy 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése