Itt az ideje hogy bepótoljam a sütéseimről a bejegyzéseket.Most a legfrissebb sütésem a lenmagliszttel és tönkölyliszttel dúsított kenyérkékről szól.
A kovász hozzávalói: 25 dkg BL80 liszt
250 ml víz
1/2 kávéskanál só
15 g élesztő
a hozzávalókat előző nap bekeverjük
A tészta hozzávalói : 80 dkg BL80 liszt
20 dkg tönkölyliszt
2 evőkanál lenmagliszt
1 evőkanál só
1 evőkanál méz
510 ml langyos víz
2 evőkanál olaj
40 g élesztő
+ a kovász
A hozzávalókat alaposan bedagasztottam,majd hagytam duplájára kelni.A kelesztés után ketté vettem a tésztát,és át dolgoztam egy kicsit majd megformáztam az egyiket kerekre a másikat hosszúkásra.Sütőpapírral kibélelt jénaikba tettem és hagytam még kelni, közben bekapcsoltam a sütőt 220 fokra.A kenyértészta tetejét vízzel lepermeteztem,a jénai fedő belsejét is, pengével meg díszítettem ,és lefedve már mehettek is az előmelegített sütőbe 50 percre.
Jó lenne a béltetét is látni, mert ott derül ki, hogy milyen! Így nagyon szép!
VálaszTörlés