Ez a kenyér már régóta rajta van a listámon , így ideje volt sort keríteni rá.Most minden meg volt a hozzávalókból,és úgy gondoltam most aztán megsütöm végre ezt is.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
20 dkg kukorica liszt
15 dkg rétes liszt
25 dkg öreg tészta
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 teáskanál só
4 dl víz
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bepakoltam a dagasztógépbe,és hagytam hogy szép simára kidolgozza a kenyértésztát.Azután át tettem a kelesztőtálba és hagytam hogy a duplájára keljen letakarva.Amikor megkelt, még átdolgoztam a tésztát ,és ketté vettem. Az egyik feléből kenyeret formáztam,és a sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem kelni letakarva.A tészta másik feléből négy cipót formáztam, ezeket pedig sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem kelni letakarva.Amikor megkeltek ,a tetejüket bevagdostam,vízzel jól lepermeteztem és 220 fokra előmelegített sütőbe toltam 50 percre.
kukoricás kenyér és cipók
kukoricás kenyér belseje
kukoricás kenyér belseje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése