Ennek a kenyérnek az összetevőin kicsit változtattam,megemeltem a teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt mennyiségét és a kávéskanál cukor helyett, mézet tettem az élesztőhöz.A méz a kenyér héjának a színén javít ,sokkal szebb a külleme tőle.
A hozzávalók: 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 dkg BL80 búzaliszt
25 dkg kovász /előző nap elkészítve/
3,5 dl langyos víz
2 evőkanál sikér/csapott/
1 kávéskanál méz
fél kocka élesztő /felfuttatva/
1 evőkanál só
1 evőkanál olaj
Bepakoltam a dagasztó gépbe a hozzávalókat,csak a vízből hagytam egy keveset,és később azért hozzáadtam azt is, mert a liszt úgy kívánta meg.A dagasztás után át tettem a lisztezett deszkára, és még egy kicsit át gyúrtam, majd bele raktam a kelesztő tálba. Letakartam,és hagytam kelni.Amikor megkelt,ismét át dolgoztam,de már formáztam is ezúttal.Sütőpapírral kibélelt kacsasütőbe tettem és hagytam kelni.Amikor megkelt, a tészta tetejét bevágtam pengével ,vízzel lepermeteztem a fedél belsejét ,és ment a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Utána levettem a tetőt róla,és még 10 perc kellett neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése