A hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű rozs liszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
25 dkg teljes kiőrlésű búza liszt /Nagyi titka/
50 dkg BL55 búza liszt
25 dkg öreg tészta
5 és fél dl főtt burgonya lé
1 evőkanál só
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bedagasztottam, átraktam kelesztőtálba és hagytam kelni duplájára.Majd kelesztés után át gyúrtam és megformáztam,sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem kelni.Közben a sütőt bekapcsoltam 220 fokra.
A megkelt tészta tetejét pengével bevágtam,és megszórtam magokkal.A jénai tetejének a belső felét vízzel lepermeteztem ,és betoltam az előmelegített sütőbe 55 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése