Igazán az érdekelt ,hogy a forró vízzel hogy működik. Ennél gépi dagasztást alkalmaztam , szatmári lisztből
és réteslisztből állítottam össze a tésztát.
A hozzávalók: 30 dkg finom búzaliszt
20 dkg rétesliszt
1 tasak szárított élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 dl forró víz
A gép üstjébe bepakoltam a hozzávalókat,és 10 percig dagasztotta a gép.Azután még a deszkán is átgyúrtam szép sima tésztát kaptam ,ami rugalmas és nem ragadós lett.Ezután félretettem,letakartam és hagytam 15 percet pihenni.Majd megformáztam a tésztát ,és sütőpapírral bélelt jénaiba tettem a cipót,vízzel lepermeteztem a jénai tető belsejét, a cipót megszórtam szezám maggal, a tetejét bemetszettem pengével.
A másik érdekessége,hogy hideg sütőbe tettem.Ekkor kapcsoltam be a sütőt 220 fokra állítva.Nálam 55 perc alatt érte el ezt a szint .
Csodás lett, nagyon örülök, hogy kipróbáltad.
VálaszTörlésKöszönöm Mági ,talán a kelesztési időt én meghosszabbítanám ,de majd legközelebb .
TörlésDe szép ! Régen én is már készítettem,akkor jól befaltuk :) Megint kifogom próbálni,nagyon szép lett a Tiéd Margó !
VálaszTörlés