Ez egy nagyon régi , és jól bevált recept nálam. Ha marad a főtt burgonyából, /direkt mindig többet főzök mint ami elfogy/, akkor szóba jöhet a pogácsa.
A hozzávalók: 60 dkg liszt
30 dkg burgonya püré
2 teáskanál só
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1,5-2 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
A tészta lekenéséhez : 3 evőkanál mangalica zsír/lehet más zsír is/elkeverve
2 púpos evőkanál liszttel
a pogácsa tetejére 1 felvert tojás
reszelt sajt vagy szezámmag
A hozzávalókat bedagasztom,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta kikeverem a zsírt a liszttel simára.
A megkelt tésztát kinyújtom és a fele lisztes zsírt rákenem a tésztára,majd összehajtogatom,és letakarva hagyom pihenni 20 percet.Azután megint kinyújtom, és rákenem a zsír másik felét is,és megint összehajtogatom,megint 20 percet hagyom pihenni.Amíg pihen a tészta addig lereszelem a sajtot,előkészítem a tepsit,sütőpapírral kibélelem. A pihentetés után kinyújtom a tésztát 1,5 cm vastagra,és kiszaggatom ,majd a tepsibe pakolom, ezután lekenem a felvert tojással, és megszórom sajttal vagy szezámmaggal. A 200 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütöm, míg a kívánt szint eléri.
Gyönyörűek!!! :)
VálaszTörlésCsodásak lettek!!
VálaszTörlésCsodásak lettek!!
VálaszTörlésCsodásak lettek!!
VálaszTörlésÉs ha nem légkeveréses a sütő ?
VálaszTörlésTojást nem kell belerakni?
VálaszTörlés