A hozzávalók: 60 dkg BL55 liszt
40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 dkg öreg tészta
4 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 evőkanál só
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bepakoltam a dagasztógép üstjébe,és simára dagasztattam a géppel. Dagasztás után duplájára kelesztettem és átdolgoztam, majd a tésztát megfeleztem. Az egyik feléből nyolc darab gombócot formáztam, a másik feléből kenyeret formáztam. A zsemléket egy sütőpapírral kibélelt lábasba pakoltam,a kenyértésztát sütőpapírral kibélelt kacsasütő jénaiba tettem kelni. A sütőt 220 fokra előmelegítettem.Amikor
már megkelt a kenyértészta, bepermeteztem vízzel,és a jénai fedelének belsejét is,majd pengével be vágtam a tészta tetejét és megszórtam a magokkal, lefedtem, ezután ment az előmelegített sütőbe 50 percre. Amíg a kenyér sült, a zsemlék a hűtőben várakoztak a sorukra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése