Mindenki szereti a pizzát nálunk,ezért is gondoltam hogy a leves után jó lesz másodiknak.Úgyis kellett kenyeret sütnöm, így a kenyér tésztából elvettem a pizzának két bagettnek és egy cipónak való mennyiséget. A kenyér graham liszttel és öreg tésztával lett bedagasztva.
A hozzávalók: 50 dkg liszt /BL55/
25 dkg graham-liszt
25 dkg öreg tészta
4 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kávés kanál cukor
2 teás kanál só
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bedagasztottam,majd duplájára kelesztettem.A kelesztés után ketté vettem a tésztát, feléből kenyeret formáltam , a másik feléből készítettem a pizzát, a cipót,és a bagettet.A kenyeret sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem pihenni .Sütés előtt a kenyér tészta tetejét bepermeteztem vízzel, majd bemetszettem pengével,ezután mehetett is a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre sülni. Addig a pizzát téglalap alakúra nyújtottam vékonyra, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam. Ezután lekentem paradicsomszósszal, és megpakoltam mindenféle finomsággal ami a hűtőben volt.
Egy kicsi szalonna,egy kicsi,főtt füstölt csülök,egy zacskó mozzarella , amit rákarikáztam,és amíg a többi sült addig a pizza pihent.A sütési ideje csak 20 perc kellett 220 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése