2015. február 1., vasárnap
Burgonyás háromszögek,füstölt csülökkel töltve
A hűtőben volt egy kevés főtt füstölt csülök, meg egy kis krumplipüré, ez adta az ötletet hogy megsüssem ezt a finomságot.
A tészta hozzávalói: 75 dkg BL55 liszt
25 dkg margarin
2 tojás sárga
1 csapott evőkanál só
20 dkg krumplipüré
5 dkg élesztő felfuttatva
2 dl tej
A töltelék: 1 nagy pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma reszelve
6 nagy fej vöröshagyma szeletelve és párolva
2 marék apróra vágott főtt füstölt csülök
A tetejére : 1 felvert tojás
sok reszelt sajt
A lisztet a margarinnal elmorzsolom ,hozzáadom a krumplipürét,és a többi hozzávalót,és egy sima, nem ragadós tésztát készítek belőle.A tésztát letakarom és hagyom duplájára kelni.Addig elkészítem a tölteléket.
Először a vöröshagymát szeletelem fel,és kevés olajon megpárolom, és félreteszem hűlni,és négy adagra osztom.Ezután a fokhagymát reszelem le ,és belekeverem a tejfölbe és félre teszem.Majd a csülköt apró kockákra vágom,és négy adagra osztom.Ezután lereszelem a sajtot,és felverek egy tojást.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom,és négy egyenlő részre osztom.A tésztát vékonyra,és téglalap alakúra nyújtom,lekenem a fokhagymás tejföllel,rászórom a felaprított csülköt, majd a kihűlt, párolt hagyma egy részét.
Ezután a tészta széleit behajtom és feltekerem mint a bejglit és a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét lekenem a felvert tojással és megszórom sok reszelt sajttal. Azután háromszögekre vagdosom és úgy tolom a sütőbe. A 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése