Most is volt félretéve egy kis főtt krumplilé,amit kenyérsütéskor szeretek használni a víz helyett.
A kenyér hozzávalói : 50 dkg BL80 liszt
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg öreg tészta
10 dkg rétesliszt
3,5 dl főtt krumplilé
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál olaj
A kenyér tetejére szezámmag
A dagasztógépbe pakoltam a hozzávalókat,a folyadékot óvatosan adagoltam hozzá,és szép simára dagasztotta a gép.Ezután a kelesztőkosárba tettem, hagytam duplájára kelni.
Kelesztés után meg formáltam,sütőpapírral bélelt jénaiba tettem és hagytam kelni még.Addig a sütőt előmelegítettem 220 fokra.A kenyér tetejét és a jénai tetejének a belsejét jól bepermeteztem vízzel,
majd a kenyér tetejét pengével bevagdostam megszórtam szezámmaggal,befedtem a jénai tetejével és ment az előmelegített sütőbe 50 percre.Majd levettem a jénai fedelét és így hagytam sülni tovább amíg a kellő színt elérte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése