Most olyan kenyeret sütöttem , aminek a formázása eltér az eddigiektől,és az ízesítése se szokványos.
A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg élesztő
1,2 dl langyos víz
2,5 dl langyos tej
5 dkg cukor
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj
2 tojás
Töltelék: zöld fűszerek : rozmaring
kakukkfű
zsálya levél
bazsalikom
snidling
fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
A zöld fűszereket jól felaprítom, a fokhagymát is, és összekeverem a reszelt sajttal, sózom , borsozom.
A kenyér hozzávalóit a dagasztógép üstjébe pakolom, és 10 perc dagasztás után át teszem a kelesztő tálba,és hagyom duplájára kelni. Miután megkelt, a tésztát ketté veszem,és az egyik felét kinyújtom 55 X 22 cm - es méretre.Megszórom az előre el készített töltelékkel, majd feltekerem mint a bejglit, és összecsípem a széleit.Ekkor ráteszem egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és egy éles késsel 2 cm mélyen bevágom a tetejét,a két végén meg hagyok két centit.Azután egy S alakot formázok belőle,és hagyom még kelni . Amikor megkelt, 180 fokos gőzös sütőben 35 percig süssük.15 perc után, alufóliával takarjuk be hogy nehogy megégjen a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése