Ezek a zsömlék és kiflik joghurttal készültek tej helyett.Arra voltam kíváncsi hogy a graham-liszt hogyan működik vele.Ízre kifogástalan lett,így felkerült a listára ez is.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
30 dkg graham-liszt
4 dl natúr joghurt + 1/2 dl víz
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só
fél kocka élesztő/felfuttatva/
1 teáskanál cukor
A hozzávalókat alaposan össze gyúrom,és duplájára kelesztem. Kelesztés után ismét átdolgozom, és 12 db egyenlő részre osztom.Gombócokká formázom , majd letakarva pihentetem 10 percet.Ezután kifliket és zsömlét formázok belőlük. Tetszés szerint díszítem, magokkal szórom meg a zsömle tetejét ,a kifliket meghempergetem a magokba.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket,és hagyom megkelni letakarva.A sütő aljába teszek egy kis lábasba vizet, a gőzösítés miatt.A 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm őket,míg szép színük lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése