Most teljes kiőrlésű tönkölylisztet tettem a sima liszthez.Nagyon jó ízű lesz a kenyér tőle.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg öreg tészta
2 teáskanál só
4 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
Az öreg tészta : 1 dkg élesztő
3 dl langyos víz
50 dkg liszt
Ez a mennyiség 3 alkalomra elég. Ebből 25 dkg -ot vettem el.
A hozzávalókat össze dagasztom ,majd duplájára kelesztem. Kelesztés után átgyúrom,és megformázom,majd hagyom kelni a sütőpapírral kibélelt jénaiba letakarva.Sütés előtt a tetejét meg díszítem, megszórom magokkal, és lepermetezem vízzel alaposan,a jénai tető belsejét is.220 fokra előmelegített sütőben sütöm 40 percet majd leveszem a tetőt és további 15 percet még sütöm a megfelelő szín eléréséig.
Miután kivettem a sütőből,rácsra tettem,és lepermeteztem vízzel.Csak úgy recsegett,beszélgetett,és kicserepesedett alaposan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése