Most iker kenyereket sütöttem a kacsasütő jénaiban,jól megfértek egymás mellett.Teljes kiőrlésű rozsliszt hozzáadásával,és rozskovásszal készítettem.A végeredmény nagyon finom,és jól szeletelhető kenyér lett.
A hozzávalók: 25 dkg rozskovász/ amit előző nap már előkészítettem/
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
50 dkg kenyérliszt
4 dl langyos víz
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat jól kidolgozom és hagyom kelni letakarva. Kelesztés után megint áthajtogatom,és megint hagyom kelni .Miután megkelt ,áthajtogatom és megformázom ,és a sütőpapírral kibélelt jénai kacsasütőbe pakolom mind a kettő kenyértésztát.A tetejét bevagdosom,majd megszórom a tetejét szezámmaggal és a jénai fedelének a belsejét lepermetezem vízzel és lefedem. 220 fokra előmelegített sütőbe teszem 50 percre.
Ha már a kellő színt elérte, rácsra teszem kihűlésig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése