2013. augusztus 29., csütörtök
Sült szalonnával, sajttal töltött kelt tészta
Egy nagyon egyszerű de mégis tartalmas kelt tésztát sütöttem ma.Bármivel megtölthető,én most sült szalonnával és reszelt sajttal töltöttem ,ez most a kedvenc.A sült szalonna zsírját használtam a kinyújtott tészta lekenéséhez,és arra szórtam a ropogósra sült apró szalonna darabkákat,erre még jött a reszelt sajt,amivel jó vastagon megszórtam és feltekertem mint a bejglit.A feltekert tésztát két ujjnyi vastagra szeleteltem, a szeleteket kicsit meglapítottam, majd kétszer megtekertem és úgy raktam a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A tetejüket lekentem egy felvert tojással,és megszórtam mákkal és szezámmaggal.
Ezután ment a 180 fokra előmelegített sütőbe, nálam 25 percre.
A hozzávalók: 1 kg BL55 liszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 kocka élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 dl olaj
1 tojás
6 dl tej
1 evőkanál cukor a tejbe feloldva
A töltelék: ropogósra sült szalonna
reszelt sajt
A tetejére: 1 felvert tojás
szezámmag
mák
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése