2014. szeptember 8., hétfő
Rozmaringos graham kenyér
Rozmaringos graham kenyeret még nem sütöttem, így ezt is ki kellett próbálnom.
A hozzávalók: 70 dkg liszt
30 dkg Graham liszt
20 dkg öreg tészta
4,5 dl víz /a liszttől függ/
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál sikér
3 szál rozmaring levelei apróra vágva
2 evőkanál olaj
Ebből a mennyiségből 1 kenyeret,és 8 darab zsömlét sütöttem.
A hozzávalókat bepakolom a dagasztógép üstjébe,a rozmaringot és az olajat akkor adom hozzá amikor a tészta összeállt. A dagasztás után áttesszük a kelesztőtálba,és duplájára kelesztjük.Amikor megkelt, a tésztát ketté vesszük,feléből zsemlét készítek, a másik feléből kenyeret. Deszkán megformáljuk a kenyeret és a zsömléket ,sütőpapírral bélelt jénaiba rakom a kenyérnek valót, szintén sütőpapírral bélelt tepsibe a zsemléket. Hagyom még kelni, ezután vízzel lepermetezem a tetejüket, és a jénai fedelének a belsejét is, majd bemetszem a tetejüket, megszórom szezámmaggal, végezetül mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe úgy 50 percre, utána fedő nélkül sütöm még 10 percet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése