Ez a graham kifli nagyon finomra sikerült, mert hamar elfogyott.
A hozzávalók: 30 dkg liszt
20 dkg Graham-búzaliszt
20 dkg öreg tészta
2 teás kanál só
1 teás kanál cukor
1,5 dkg élesztő felfuttatva
5 dkg lágy vaj
100 ml tejföl
2 dl víz
Az öreg tészta : előző nap elkészíteni : 150 ml víz
150 gr liszt
1,5 dkg élesztő
A hozzávalókat összekeverjük,és hagyjuk a konyhapulton másnapig.
A dagasztáshoz mindent a dagasztógép üstjébe pakolunk,és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ezután duplájára kelesztjük letakarva.Amikor megkelt, a deszkára borítjuk,és tíz egyforma nagyságú gombócokra osztjuk a tésztát.A gombócokat letakarva hagyjuk egy félórát pihenni . Ezután a gombócokat oválisra nyújtjuk,vékonyra.A feltekerést én lentről kezdtem,a tetejéhez haladva,kifli formára igazítom. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,30 percig hagyjuk pihenni,és lekenjük egy felvert tojás és 1 evőkanál tej keverékével.Egy edénybe vizet teszünk és a sütő aljába helyezzük,a sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése