2014. szeptember 19., péntek
Tönkölykenyér
Ez a kenyér a legegyszerűbb hozzávalókból készült.
A hozzávalók: 50 dkg BL80 liszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
3,5 dl víz
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
Az összetevőket a dagasztógép üstjébe pakoltam, jól kidagasztotta a tésztát.Majd a lisztezett deszkán még átgyúrtam ,és a kelesztőtálba tettem kelni. Amikor megkelt a tészta, megformáztam,és a sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem ,ott is hagytam kelni.Addig a sütőt előmelegítettem .Sütés előtt a tetejét lepermeteztem vízzel, a jénai tető belsejét is alaposan lepermeteztem, majd bemetszettem a tészta tetejét, megszórtam szezámmaggal,és lefedve mehetett a 220 fokra előmelegített sütőbe egy órára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése