2013. június 25., kedd
Diós csigavirágok
Már régen volt diós csiga,és úgy gondoltam hogy a borsó leves mellé valami kelt tésztát kellene sütni.Kis átalakítást terveztem a csiga megformázásán.
Így aztán bedagasztottam a csiga tésztát, míg kelt addig előkészítettem a tepsiket meg a tölteléket.Amikor megkelt átgyúrtam, és elfeleztem a tésztát ,és az egyik felét kinyújtottam,lekentem puha vajjal,majd rászórtam a cukros diót.Ezután feltekertem mint a bejglit,és szélesebb darabokra vágtam a megszokott csigáknál,mert két bevágást ejtettem rajtuk,majd a középső szeletet kihajtottam,és így három csiga lett belőle,virágszirom szerű.A másik tészta darabbal is így jártam el.
A hozzávalók: 60 dkg liszt
10 dkg tejföl
0,5 dl olaj
2 tojássárga
3 dkg élesztő
3 dl tej
3 evőkanál cukor
csipet só
A töltelék: 10 dkg puha vaj
cukros dió
A lekenéshez 1 felvert tojás.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ötletes, egy kis újítás feldobja a megszokott dolgokat.
VálaszTörlés