Ez a rozskenyér kicsit másabb az előzőeknél,mert fele-fele arányban mértem a liszteket. A teljes kiőrlésű rozsliszttel kevertem a finom lisztet. Alig vártam hogy megsüljön a kenyér, hogy megkóstolhassam,az íze végett.Nagyon finom lett.
A hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
25 dkg finom liszt
fél kocka élesztő
4 dl langyos víz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál sikér
2,5 evőkanál olaj
A hozzávalókat bedagasztottam,és hagytam duplájára kelni.A kelesztés után átdolgoztam és megformáztam.Sütőpapírral kibélelt jénaiba raktam ,letakartam és hagytam kelni .Amikor megkelt a tetejét bevágtam,lepermeteztem vízzel,a megszórtam zabpehellyel ,és lefedve ment a 220 fokra előmelegített sütőbe 60 percre.Ilyen lett színe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése