Napraforgó sós töltelékkel. Ezt a receptet már régen készítettem, Limarától van ,de én egy kicsit változtattam rajta,a finom liszthez adtam még graham- lisztet,és a joghurt helyett tejfölt, és a víz helyett tejet de így is nagyon jó lett.
A hozzávalók: 50 dkg finom liszt
15 dkg graham-liszt
140 g tejföl
1 dl tej
3 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
1 tojás
1 evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
A tészta lekenéséhez : 1 felvert tojás
A töltelék bármi lehet,nekem ez volt otthon: gulyáskrém
reszelt sajt
zsenge újhagyma felaprítva szárastól
A szóráshoz szezámmag.
A hozzávalókat bedagasztottam és duplájára kelesztettem.
Négy részre osztottam,cipókat formáltam belőlük és letakarva hagytam kicsit kelni.
Két cipót kör alakúra nyújtottam,rátettem a sütőpapírral bélelt tepsire,és ott folytattam tovább.A gulyáskrémmel megkentem a tésztát,megszórtam reszelt sajttal ,majd az apróra felvágott újhagymával,aztán ismét reszelt sajttal,és befedtem a másik kinyújtott tésztával.Közepére tettem egy poharat,és 16 részre vágtam fel a pohárig.Azután óvatosan tekertem mindegyiken hármat, lekentem a tetejét tojással,megszórtam
szezámmaggal,és hagytam kelni.Mire a másikat is elkészítettem addigra az első napraforgó is megkelt,és ment a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése