Graham-búzalisztes kenyér és kiflik
A hozzávalók: 50 dkg sima liszt
25 dkg graham- búza liszt
15 dkg rétesliszt
2 evőkanál sikér
20 dkg kovász
fél kocka élesztő
5 1/2 dl langyos víz
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
Az összes hozzávalókat bedagasztom,majd duplájára hagyom kelni. Amikor megkelt a tészta ,átgyúrom és ketté veszem a tésztát, feléből kenyeret formázok,és hagyom kelni. A másik felét meg 8 egyenlő darabra osztom ,és gömbölyítem. Szintén hagyom letakarva pihenni.Ezekből lesznek a pizza krémes,mozzarellás kiflik.Amíg kelnek a tészták ,addig bekapcsolom a sütőt 220 fokra.,a tepsit és a jénait,kibélelem sütőpapírral .Kinyújtom mind a nyolc tésztát , megkenem a pizza krémmel, ráteszek 2 db.mozzarellát mindegyikre,és feltekerem.Lekenem 1 felvert tojással, és meghempergetem szezámmagban mindegyiket.Bepakolom a sütőpapírral kibélelt tepsibe őket.Mire ezzel el készülök, a kenyér is sütésre készen áll,a tetejét megdíszítem, egy kis szezámmagot is teszek rá.A jénai tetejének a belső felét lepermetezem vízzel,befedem, és mehet az előmelegített sütőbe.Nekem 60 percet sült . A kenyér után a kiflik következtek ,30 perc alatt sültek készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése