Zöld fűszeres kerek kenyér és szendvics kenyér
Korán reggel a zöld fűszernövényeimet öntöztem,és azon tűnődtem közben, hogy ki kellene próbálni őket
kenyérbe is. Le is szedtem egy marékkal belőlük és mentem kenyeret dagasztani .A kenyér ahogy sült ,csak úgy áradt a finom fűszerek illata.A zöld fűszeres kenyér íze meg egyszerűen finom volt. Készítettem egy hosszúkás forma kenyeret és egy kerek formát .Azt hiszem ezt a zöld fűszeres változatot gyakrabban fogom
sütni.
Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt
15 dkg rétesliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
20 dkg kovász/ előző nap bekeverve/
4,5 dl főtt burgonyalé
2 evőkanálolaj
1 evőkanál só
2 szem stevia feloldva /cukor helyett/
fél kocka élesztő
2 evőkanál sikér
Zöld fűszerek: kakukkfű
bazsalikom
rozmaring
zsálya
A hozzávalókat bedagasztottam, és az apróra vágott friss, zöld fűszereket utoljára adtam hozzá.Hagytam hogy duplájára keljen, majd át dolgoztam ,és megfeleztem a tésztát és hagytam tovább kelni letakarva mind a kettő cipót.Amíg kelt a kenyértészta, addig sütőpapírral kibéleltem a tepsit és a jénait.A megkelt tésztát át dolgoztam ,és formára igazítottam,majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem pihenni letakarva.Azután következett a másik cipó ,megformáztam kerekre és ment a sütőpapírral kibélelt jénaiba,letakarva pihenni.
A tetejüket megdíszítettem ,és mehettek a 220 fokra előmelegített sütőbe 60 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése