Ezt a kenyeret teljes kiőrlésű búzalisztből, BL80 búzalisztből,és réteslisztből sütöttem.Víz helyett burgonya főzőlét adtam hozzá.
Hozzávalók: 70 dkg BL80 búzaliszt
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
4,5 dl főtt burgonyalé
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
A dagasztás után átpakoltam a kelesztőtálba és duplájára kelesztettem .Kelesztés után átgyúrtam , megformáztam, majd sütőpapírral bélelt jénaiba tettem még kelni.Miután megkelt ,a tetejét bemetszettem,a jénai fedő belsejét vízzel lepermeteztem és lefedve mehetett a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre.Azután fedő nélkül tovább sütöttem,míg szép színe lett .A súlya 1,67 dkg lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése