Mostanában már minden kenyérbe teszek két evőkanál burgonyapelyhet,ha éppen nincs főtt burgonyám kéznél.Ebben a kenyérben is van ,de tettem bele graham lisztet , réteslisztet,BL55 lisztet,és persze az öregtészta sem maradt ki belőle.Most két kisebb kenyeret formáztam a tésztából ,a kerek kenyér 88 dkg lett , a hosszúkás 73 dkg lett.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
25 dkg graham-liszt
15 dkg rétesliszt
25 dkg öreg tészta
2 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál sikér
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
4,5 dl víz
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat a géppel simára dagasztatom ,és még én is át gyúrom a tésztát,majd kelesztőtálba tettem kelni. Kelesztés után megint át gyúrtam,és hagytam kelni a duplájára.Majd kelesztés után már a formázás következett, ketté vettem a tésztát, és az egyiket kerekre, a másikat hosszúkásra formáztam.Sütőpapírral bélelt jénaikba tettem,és letakarva hagytam kelni még .Sütés előtt a jénaik fedelének a belsejét be permeteztem vízzel,a tetejüket megdíszítettem,és lefedve mehettek a 220 fokosra előmelegített sütőbe most 60 perc kellett nekik.És ilyenek lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése