A hozzávalók: 55 dkg Nagyi titka kenyér liszt
25 dkg graham-liszt
15 dkg rétesliszt
25 dkg öreg tészta
2,5 dkg élesztő
5 dl víz
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
A tetejére lenmag
A hozzávalókat bepakoltam a gépbe, és úgy tíz percig dagasztotta a gép szép simára.Majd a deszkán még át dolgoztam egy kicsit,és a kelesztőtálba tettem ,hagytam duplájára kelni.Miután megkelt kettévettem a tésztát és két kenyeret formáltam belőle.Sütőpapírral kibélelt jénaikba pakoltam kelni.Sütés előtt a tészták tetejét zsilettel bemetszettem és lenmaggal megszórtam a tetejüket,a jénai fedelének belsejét vízzel lepermeteztem és lefedve mehetett a 220 fokra előmelegített sütőbe 55 percre. Majd a fedő nélkül még 10 percig tovább sütöttem amíg szép színe lett.
Csak azt szeretném kérdezni,ha öregtésztával sütök akkor minek még élesztő is,ugyan is nekem élesztő nélkül is tökéletes lesz....Üdv Kata
VálaszTörlés