Ezt a kenyeret a nagyi titka teljes kiőrlésű liszttel, BL55 sima búzaliszttel és öreg tésztával készítettem .
A hozzávalók :50 dkg BL55 sima liszt
25 dkg teljes kiőrlésű Nagyi titka búzaliszt
25 dkg öreg tészta
15 dkg rétes liszt
2,5 dkg élesztő
4 dl víz
1 evőkanák só
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bepakolom a dagasztó gépbe, 10 perc alatt szép simára dagasztja.Majd kelesztő tálba teszem a tésztát kelni ,egy félóra múlva deszkán átgyúrom,és ismét hagyom kelni.Amikor megkelt a tészta,megformázom,majd sütőpapírral bélelt jénaiba teszem kelni.A sütés előtt lepermetezem a jénai fedelének a belsejét,majd a 220 fokra előmelegített sütőbe teszem 50 percre.Azután leveszem a fedőt róla és úgy sütöm tovább megfelelő színre. Ha kész , rácsra teszem hűlni és lepermetezem vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése