Ezt a kenyeret zabpehellyel és burgonyapehellyel dúsítottam meg,de került bele még teljes kiőrlésű tönkölyliszt is a búza liszthez ami 55-s volt.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg kovász
10 dkg zabpehely
2 evőkanál burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 evőkanál méz
3,5 dl víz
2 evőkanál olaj
Kovász: 1,5 dl víz
2 dkg élesztő
15 dkg liszt
A hozzávalókat bepakolom a dagasztógép üstjébe, és jöhet a dagasztás.Amikor kész átteszem a tésztát a kelesztő tálba, hagyom duplájára kelni.Kelesztés után átgyúrom a tésztát,és ismét hagyom kelni.Ezután már megformázom és a sütőpapírral kibélelt jénaiba teszem ,és hagyom kelni letakarva. A sütés előtt megpermetezem vízzel és megszórom zabpehellyel a tetejét, az oldalát bevagdosom pengével.A jénai tető belsejét is meg permetezem vízzel alaposan,és lefedve mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre.Aztán leveszem a jénai tetejét és anélkül sütöm tovább a kellő szín eléréséig.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés