2013. október 14., hétfő

Tönköly kenyér levélmintával

Az őszi hangulatot próbáltam idézni a levélmintával a kenyerünkön.Ezt a tönkölylisztes kenyeret már többször is megsütöttem a családnak,  ezt kedveljük.Az öregtésztás módszer bevált,ezért ehhez ragaszkodom.
A kenyér hozzávalói : 50 dkg BL55 liszt
                                  25 dkg  öregtészta
                                  15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                                    3 dl víz
                                   2,5 dkg élesztő
                                      1 kávéskanál cukor
                                      1 evőkanál só
                                      2 evőkanál olaj

A hozzávalókat jól bedagasztom, majd duplájára kelesztem. Miután megkelt, a tésztát jól átgyúrom,megformázom és sütőpapírral kibélelt jénaiba teszem,letakarva hagyom kelni.
A sütés előtt a tészta tetejét meg díszítem, a jénai fedelének a belsejét lepermetezem vízzel és lefedve betolom a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre, vagy egy kicsit tovább, ez sütő függő,míg a kívánt szint el éri.Amikor megsült a kenyér,rácsra tesszük hűlni,és vízzel lepermetezzük.

 





                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése