2013. szeptember 29., vasárnap

Foszlós kalács és briós

Ezt a foszlós kalácsot nagyon kedvelem, mert lehet belőle többfélét készíteni ,mint most is, kétféle formázást alkalmaztam.Nagyon kedvelt a csíkos kalács,és a csavart briós,így most ezeket sütöttem meg reggelire.Én ebből mindig dupla adagot sütök a családnak, de itt a receptben csak egy adagot írok le.
A hozzávalók :60 dkg liszt
                        2 tojássárgája
                        1 dl étolaj
                        5 dkg élesztő felfuttatva
                       3,5 dl tej
                          4 evőkanál cukor
                          1 kávés kanál só
A hozzávalókat jól kidagasztom, majd  tésztát elfelezem és a tészta felébe 3 evőkanál kakaót beledolgozok egy kevés tejjel.A tésztákat hagyom kelni .Majd két sárga és két barna gombócot készítek.Először a sárgát nyújtom ki,azután a barnát és egymásra pakolom és feltekerem mint a bejglit szorosan,sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és hagyom kelni.A tészták másik feléből pedig rudakat sodrok és össze tekerem őket,a tészta  két végét összecsípem majd kör alakban a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem és ezeket is hagyom kelni.Amikor megkelt ,tojással lekenem a tetejüket, majd 180 fokos előmelegített sütőbe sütöttem 25 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése