2013. szeptember 19., csütörtök

Sütőtökös kenyér és kiflik

A mostani sütésem  egy sütőtökös  kenyér és kiflik.A sült sütőtök püréből annyit sikerült félre tennem,hogy pont elég lett a kenyérsütéshez.Persze nemcsak kenyeret formáztam , hanem kifliket is ebből a tészta mennyiségből.
A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
                       20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                       10 dkg rétesliszt
                         2 evőkanál sikér
                       20 dkg kovász
                         2 evőkanál olaj
                         1 evőkanál só
                         3 dl víz
                       30 dkg sült sütőtök püré

A kovász : 150 ml víz
                   15 dkg liszt
                    2 dkg élesztő
                    1 teáskanál cukor

A szóráshoz szezámmag

A hozzávalókat jól bedagasztom,És hagyom duplájára kelni.Kelesztés után átgyúrom és ismét hagyom kelni.
Ezután megint átgyúrom és megfelezem a tésztát.Az egyik feléből kenyeret formázok, és sütőpapírral kibélelt jénai edénybe teszem pihenni. Addig a tészta másik felét négy részre osztom, és kifliket formázok belőlük.
A kifliket  sütőpapírral kibélelt tepsire pakolom,és hagyom pihenni.Amikor a kenyér tészta megkelt,a tetejét bevagdosom,és megszórom szezámmaggal,a fedő belsejét lepermetezem vízzel és letakarom ezután mehet is a 220 fokra előmelegített sütőbe sülni 60 percre.
A kiflikkel annyi különbség van, hogy a sütőbe teszek egy kis edénybe vizet hogy jó gőzös legyen a sütő,és csak 25 percig sütöttem szintén 220 fokon.



                                             ilyen volt a kovászom
                                                 


                                         és a kiflik






                     
                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése