2013. december 1., vasárnap

Kukoricás kenyér és cipók

Ez a kenyér már régóta  rajta van a listámon , így ideje volt sort keríteni rá.Most minden meg volt a hozzávalókból,és úgy gondoltam most aztán megsütöm végre ezt is.

A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
                      20 dkg kukorica liszt
                      15 dkg rétes liszt
                      25 dkg öreg tészta
                      2,5 dkg élesztő
                         1 kávéskanál cukor
                         2 teáskanál só
                         4 dl víz
                         2 evőkanál olaj

A hozzávalókat bepakoltam a dagasztógépbe,és hagytam hogy szép simára kidolgozza a kenyértésztát.Azután át tettem  a  kelesztőtálba és hagytam hogy a duplájára keljen letakarva.Amikor megkelt, még átdolgoztam a tésztát ,és ketté vettem. Az egyik feléből kenyeret formáztam,és a sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem kelni letakarva.A tészta másik feléből négy cipót formáztam, ezeket pedig sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem kelni letakarva.Amikor megkeltek ,a tetejüket bevagdostam,vízzel jól lepermeteztem és 220 fokra előmelegített sütőbe toltam 50 percre.

                                   
                                          kukoricás kenyér és cipók



                                          kukoricás kenyér belseje



                                         kukoricás kenyér belseje






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése