2014. november 29., szombat

Kenyér és pizza

Mindenki szereti a pizzát nálunk,ezért is gondoltam hogy a leves után jó lesz másodiknak.Úgyis kellett kenyeret sütnöm, így a kenyér tésztából elvettem a pizzának két bagettnek és egy cipónak való mennyiséget. A kenyér graham liszttel és öreg tésztával lett bedagasztva.

A hozzávalók: 50 dkg liszt /BL55/
                      25 dkg graham-liszt
                      25 dkg öreg tészta
                       4 dl langyos víz
                      2,5 dkg élesztő
                        1 kávés kanál cukor
                        2 teás kanál só
                        2 evőkanál olaj

A hozzávalókat bedagasztottam,majd duplájára kelesztettem.A kelesztés után ketté vettem a tésztát, feléből kenyeret formáltam , a másik feléből készítettem a pizzát, a cipót,és a bagettet.A kenyeret sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem pihenni .Sütés előtt a kenyér tészta tetejét bepermeteztem vízzel, majd bemetszettem pengével,ezután  mehetett is a 220 fokra  előmelegített sütőbe 50 percre sülni. Addig a  pizzát téglalap alakúra  nyújtottam vékonyra, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam. Ezután lekentem paradicsomszósszal, és megpakoltam mindenféle finomsággal ami a hűtőben volt.
Egy kicsi szalonna,egy kicsi,főtt füstölt csülök,egy zacskó mozzarella , amit rákarikáztam,és amíg a többi sült addig a pizza pihent.A sütési ideje csak 20 perc kellett 220 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése