2015. május 11., hétfő

Sajtos baconos háromszögek

Nagyon gyakran sütöm ezeket a háromszögeket,mert útravalónak is könnyű csomagolni, de főleg azért, mert mindenki nagyon szereti.

A hozzávalók: 80 dkg liszt/ BL55/
                       25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
                         6 dl tej
                       fél kocka élesztő /felfuttatva/
                        1 evőkanál cukor
                        2 tojás sárgája
                        fél deci olaj
                        1 teáskanál só

A töltelék: pizzakrém
                bacon szalonna vékonyra fel kockázva nyersen
                 2 nagy fej vöröshagyma vékonyra fel szeletelve
               25 dkg reszelt trappista sajt/ ebből hagyni a tetejére is/
                 1 tojás sárgája pici tejjel kikeverve /ezzel lekenni a tetejét/


  A hozzávalókat géppel bedagasztom szép simára, majd átteszem a kelesztőkosárba,és letakarva hagyom duplájára kelni. A kelesztés után megfelezem a tésztát , mert csak így fér el a nyújtódeszkán, a másik felét, visszateszem a kosárba letakarom. Kinyújtom a tésztát, lekenem pizzakrémmel, rászórom a bacon szalonnát, azután megszórom a vékonyra szeletelt hagymával, majd a reszelt sajttal.  Mikor ez megvan,a két oldalánál behajtom,és feltekerem mint a bejglit.A feltekerés után háromszögekre vágom és bepakolom a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A tészta másik felével ugyanígy járok el. A tepsiben letakarva hagyom kelni,majd a tetejét lekenem a tejes tojássárgával,és megszórom reszelt sajttal,és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre sülni.









                
                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése