2015. május 24., vasárnap

Zöldhagymás,sajtos,baconos tekercsek

Már nagyon szépek a kertünkben a zöld hagymák,és most épp egy csokorral került az asztalra.Nagyon finomságos dolgot találtam ki vele kapcsolatban,szárastól együtt használom fel.A végeredmény nagyon finom lett.

A hozzávalók: 1 kg liszt
                      5 dl tej
                      2 tojás sárgája
                      2 teáskanál só
                      félkocka élesztő
                      1 kávéskanál cukor
                      1 dl olaj

A töltelék: 25 dkg reszelt sajt/nagy lyukú reszelőn/
                 20 dkg füstölt apróra vágott bacon szalonna
                 20 dkg puha margarin
                 6-8 db újhagyma szárastól felaprítva,picit megsózva
               
A tetejére: 1 tojás sárgája kevés tejjel kikeverve
                 reszelt sajt

A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe pakolom,és kicsit lágy de nem ragadós tésztát dagasztok.A dagasztás után lisztezett deszkán kerek cipót formálok, és a kelesztő kosárba rakom, hogy duplájára keljen. Amikor megkelt a tészta, ketté veszem, az egyik  felét vissza rakom a kosárba és letakarom. A másik felét lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtom vékonyra, és lekenem a puha margarinnal, megszórom az apróra vágott sózott újhagymával, majd a reszelt sajttal, végül a füstölt apróra vágott szalonnával is. Ezután feltekerem mint a bejglit,és felszeletelem háromszög alakban, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakom.A tepsibe hagyom még kelni úgy 20 percet, majd lekenem a tetejét a tojás sárgával,és megszórom reszelt sajttal.Ezután mehet a 180 fokos sütőbe 30 percre sülni. Nagyon finomságos lett.

                                             

                                           





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése