Egy kicsit változtattam rajta,mert éppen nem volt itthon joghurt,és helyette tejfölt tettem bele.De így is finom lett. Azt hiszem ezt is többször fogom megsütni.
A hozzávalók:
A kovász: 15 dkg finomliszt
1 dkg élesztő
15 dkg langyos víz
Este bekevertem a kovászt,mert reggel akartam dagasztani. A langyos vízben elkeverem az élesztőt és a lisztet,majd letakarva a pulton hagyom,így reggelre pont jó is a kovász.
A tészta hozzávalói : 50 dkg finomliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg tejföl
5 dkg puha vaj
1 dl víz
1 dkg élesztő
A tetejére: 1 evőkanál szezámmag
A hozzávalókat bedagasztom, puha de nem ragacsos tésztának kell lenni,ezután a kelesztőtálba teszem, letakarva hagyom duplájára kelni. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítom és elosztom 8 egyforma részre,mert nekem így jött ki.Ezeket is megfelezzük , így 16 darab kis gombócot tudunk gömbölyíteni belőlük.Konyharuhával letakarjuk,és hagyjuk pihenni 15 percet. Ezután egyesével 30 centis rudakat sodrunk belőlük.Két rudat U alakúra hajlítunk,majd szembe egymásra fektetjük,és megformázzuk őket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egy kissé távolabbra, mert még kelni fognak.A tepsin hagyjuk még kelni fél órát, addig a sütőt 200 fokra előmelegítjük,és egy kis lábasban vizet öntök, amit a sütő aljába rakok.A megkelt péksütiket lepermeteztem vízzel , megszórtam szezámmaggal és mehetett a sütőbe 30 percre.Az utolsó 10 percben kivesszük a vizes edényt.Arany színűre sütjük. Nekem ilyenek lettek a szezámmagos virágok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése