2016. április 26., kedd

Csirkés,spenótos empanada

A hűtőbe volt egy kis sült csirke, a fagyasztóban volt egy kis spenót, na ezt kellett összekombinálni,hogy tartalmas legyen a leves mellé.Aztán jött az ötlet ,hogy a spenót és a csirke  töltelék lesz egy omlós tésztában.

A tészta hozzávalói:   20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                                20  dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
                                20 dkg vaj
                                  2  dl natúr joghurt
                                  1 teáskanál só
                                  1 tojás  a tészta lekenéséhez
A vajat a liszttel összemorzsoljuk,  hozzáadjuk a sót és a joghurtot, összegyúrjuk és  fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe félórára.

A töltelék hozzávalói : sült csirke
                                  2 gerezd fokhagyma
                                 1 evőkanál kókuszzsír
                                  spenót
                                   só
                                   bors
 Elkészítjük a tölteléket. A spenótot felaprítjuk és fokhagymás kókuszzsíron megfonnyasztjuk,adjuk hozzá az apróra vágott sült csirkehúst ,és pirítsuk össze az egészet.Ha ez meg van,tegyük félre hűlni.
Ezután vegyük elő a hűtőből a tésztát,nyújtsuk ki vékonyra és egy nagy pohárral szaggassunk köröket.
A köröket teáskanálnyi töltelékkel megtöltjük,kettéhatjuk és a széleket lenyomkodjuk.Ha van formánk akkor azzal készítsük.  Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük,a tetejét lekenjük egy felvert tojással,és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Mártogatósnak fokhagymás tejfölt adunk hozzá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése