2016. június 10., péntek

Pizza csigák zöld füszerekkel

Ma pizza csigákat sütöttem sok zöld fűszerrel ,sok újhagymával szárastól,de tettem  sült bacont és sok reszelt sajtot a töltelékbe . Az alapszósz amivel lekentem sült paradicsom volt,amit az ízesítőkkel együtt leturmixoltam. Sok reszelt sajttal megszórtam,és úgy tekertem fel mint a bejglit, két centi vastagra szeleteltem

.










A tészta hozzávalói: 30 dkg finom liszt
                               10 dkg tönköly liszt
                                10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
                                1,5 teáskanál só
                                  3 dl víz
                                fél kocka élesztő
                                1 teáskanál cukor
                                3 evőkanál olíva olaj
                                1 evőkanál friss oregano

A töltelék hozzávalói: bacon lesütve
                                 10 szál újhagyma szárastól felaprítva
                                  3 evőkanál sült paradicsom püré/az ízesitők:fokhagyma,friss rozmaring,só,bors,cukor izlés szerint/ezekkel  pürésítem a sűlt paradicsomot
                                  reszelt sajt ízlés szerint


Elkészítés:

A hozzávalókból jól nyújtható , nem túl kemény tésztát dagasztok,majd hagyom a duplájára kelni.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom ,lekenem az ízesített paradicsom pürével ,megszórom az apróra vágott újhagymával ,erre rászórom a sült bacont,ezután meglocsolom a zsírjával,és végül a reszelt sajttal is megszórom.Ezek után feltekerem,felszeletelem két ujjnyira, és kikent tepsibe pakolom.200 fokra előmelegített sütőbe sütöm 20 percet.


     









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése