2016. augusztus 21., vasárnap

Sós magos kiflik

Sós, magos kiflik



Ez a kifli nálunk nagyon bevált, már többször megsütöttem.

Hozzávalók: 50 dkg liszt 
                      1 csapott evőkanál só 
                    3,5 dl tej 
                    2,5 dkg  élesztő 
                    1,5 dl  olaj 
                       1 kávéskanál cukor 

a tetejére: só és magok 

Elkészítése:

Felfuttatjuk az élesztőt langyos cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejet az élesztőt és az olajat.Lágy tésztát dagasztunk belőle,és duplájára kelesztjük.
Kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk,  majd  vékonyra és, 30 cm széles téglalap alakúra nyújtjuk,amit  középen ketté vágunk.
Pizzavágóval háromszögekre  vágjuk , majd feltekerjük a háromszögeket.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és ott hagyjuk még kelni.
A megkelt kifliket alaposan lepermetezzük vízzel , és megszórjuk magokkal a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, vagy amíg szép színe lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése