2018. április 12., csütörtök

Medvehagymás, sonkás pogácsa

Medvehagymás, sonkás  pogácsa


                                                                   






Hozzávalók:  70 dkg liszt
                       24 dkg zsír
                         2 teáskanál só
                         1 tojás
                       30 dkg tejföl
                         1 dl tej
                         1 teáskanál cukor
                         3 dkg élesztő
                         1 nagy csokor medvehagyma  fel aprítva apróra
                kb.  20 dkg főtt sonka aprítva
                        10 dkg füstölt kolbász apró kockára vágva
                                                                                 


Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
 Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót,  közepébe mélyedést készítünk,
 ide ütjük a tojás, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt .Összegyúrjuk és közepesen kemény tésztát készítünk belőle, amit félórát  hagyunk letakarva  pihenni.
Amíg a tészta pihen,  felaprítjuk a medvehagymát jó apróra, a főtt sonkát is apróra vágjuk,a füstölt kolbászt meg kis kockákra aprítjuk.A pihent tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra,és téglalap alakúra, rászórjuk a medvehagymát,azután a főtt sonkát, és végül a kolbászt, tenyérrel egy kicsit a tésztán a tölteléket  meglapogatjuk,majd a rövidebbik oldalánál kezdjük feltekerni,mint a bejglit.A tekercset ketté hajtjuk ,meglapítjuk  aztán becsomagoljuk fóliába és betesszük a hűtőbe úgy 2 órára.
Pihentetés után lisztezett deszkán másfél centire nyújtjuk,majd  tetszés szerinti méretre  felkockázzuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással és meghintjük reszelt sajttal .200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig ,vagy míg szép piros lesz .



















                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése